FAQ Familie

Wat leuk dat je geinteresseerd bent in een familieshoot! Jullie zullen ongetwijfeld de nodige vragen hebben, die zal ik hieronder zo goed mogelijk voor jullie proberen te beantwoorden. Als er nog andere vragen zijn, mail me dan!

Hoe gaat een familieshoot in zijn werk?
______________________________

Wat is het toch heerlijk om even een ochtend quality time met je gezin te hebben. Even niet de drukte van het dagelijkse leven en alleen maar aandacht voor elkaar. Stiekem is het ook best spannend zo’n shoot, want hoe krijgen jullie nou die spontane beelden? Ik begin een gezinsshoot altijd met een gezinsportet, jullie kunnen dan even wennen aan de camera en we starten dan met een rustpunt. Daarna zal ik middels kleine opdrachtjes ervoor zorgen dat jullie vooral veel lol maken met elkaar, want humor in de foto’s terugzien vind ik heel belangrijk. Elkaar kietelen, knuffelen en van die ene hoge heuvel afrennen zijn voorbeelden van ingredienten die ik gebruik om jullie zo spontaan mogelijk op de foto te krijgen. Op deze manier zien jullie jezelf terug zoals jullie echt zijn. Tijdens de shoot leg ik verschillende momenten vast, van een liefdevolle blik tussen vader en zoon tot een gezinsfoto waar iedereen heel hard moet lachen. Voor mij is niet alleen het resultaat van de uiteindelijke foto’s belangrijk, maar misschien nog meer de herinnering van het moment waar even niks anders belangrijk is dan jullie prachtige gezin. Om dit vervolgens voor jullie vast te leggen is het allerleukste om te doen!

Wanneer vindt de shoot plaats?
__________________________

Omdat ik alleen met natuurlijk daglicht werk en ik er van hou om lekker te bewegen tijdens een shoot, zoeken we met elkaar een mooie buitenlocatie waar we de foto’s gaan maken. Mijn absolute voorkeur ligt bij de duinen en het strand, omdat het hier heerlijk licht en wijds is. De kinderen kunnen dus lekker rennen en de kleuren zijn prachtig. Dat gecombineerd met een mooie styling, maakt voor mij de ideale shoot.

Hoe lang duurt de shoot?
__________________________

De shoot duurt ongeveer zo’n 1,5 / 2 uur. Dit geldt bij een maximum van 6 personen. Samen met jullie neem ik de tijd om in verschillende samenstellingen foto’s te maken.

Welke kleding adviseer je ons tijdens de shoot?
___________________________________

Ik hou van mooie styling tijdens de shoot, wanneer alles mooi op elkaar afgestemd is en wanneer er echt van tevoren over nagedacht is. Het mooiste is een setting creëren waarbij kleding niet afleidt van jullie zelf en wat zo neutraal mogelijk is. Daarnaast is kleding ontzettend bepalend voor de uitstraling van je foto’s. Daarom gaat mijn persoonlijke voorkeur dus altijd uit naar rustige kleding (zonder al te veel prints) in zachte pastel kleuren. Denk hierbij aan zachtroze, beige, wit, lichtblauw, mintgroen enz. Ook lieve kleine printjes zijn heel mooi, denk bijvoorbeeld aan kleine stipjes. Wat ik afraad is om allemaal precies dezelfde kleuren aan te doen. Probeer het lekker af te wisselen, juist door de zachte kleuren combineert dit heel mooi bij elkaar.

Wat als het slecht weer is?
__________________________

Helaas wonen we in Nederland, wat betekend dat het best wel regelmatig kan regenen. Ik hou de weersberichten altijd goed in de gaten van tevoren en wanneer er echt (veel) regen voorspeld is, zullen we de shoot moeten verzetten en plannen we een nieuwe datum met elkaar. Wat mensen niet altijd weten, is dat wanneer het bewolkt is, dit juist ideaal is voor de foto’s. Je hebt dan geen last van harde schaduw of juist heel fel licht door de zon. Dus bij bewolking, of een minimale hoeveelheid regen kan de shoot gewoon doorgaan.

Hoeveel foto's krijgen wij?
__________________________

Tijdens de shoot maak ik veel verschillende foto’s waarvan ook veel van hetzelfde moment. Na de shoot ga ik thuis zorgvuldig aan de slag met jullie selectie en worden deze foto’s stuk voor stuk nabewerkt. Ik lever foto’s in kleur en ook in zwart/wit. Het minimum aantal bestanden wat jullie ontvangen is 50 stuks.

Wanneer moeten we betalen en hoe lang duurt het voor de foto's klaar zijn?
__________________________________________

De factuur krijgen jullie wanneer de shoot definitief geboekt is. De shoot dient binnen 30 dagen vanaf de factuurdatum en uiterlijk de dag voor de shoot betaald te zijn. Binnen enkele dagen na de shoot ontvangen jullie een preview en binnen twee weken ontvangen jullie alle hoge resolutie bestanden via een persoonlijke online gallery. Hierin kunnen alle foto’s gedownload worden. Wanneer jullie alle bestanden ontvangen hebben, zal ik jullie voor het maken van het mini album vragen een selectie van 20-25 foto’s te maken. Jullie ontvangen het mini album dan later per post thuisgestuurd. Ben je enthousiast geworden en wil je graag een gezinsshoot bij me boeken, vul dan snel het contactformulier in en hopelijk tot snel!
*Het boeken van een shoot betekent automatisch dat ik je foto’s ook gebruik voor mijn website en social media, tenzij je bij mij aangeeft hier bezwaar tegen te hebben.